Др сци. мед. Драгана Бубања је рођена 01.01.1972. године у Крагујевцу, где је завршила и Медицински факултет 1998. године.

Oд 1998. до 1999. била је запослена на Медицинском факултету у Крагујевцу, а од 2000. године у КЦ Крагујевац-Интерна клиника.

Специјализацију из интерне медицине завршила је 2003. на Медицинском факултету у Београду са одличним успехом, а звање субспецијалисте из области ендокринологије стекла је 2009. године на Медицинском факултету у Београду.

Докторске студије на Медицинском факултету у Крагујевцу уписала је 2005. а усмени докторски испит положила је 2010. године оценом 10. Докторска теза Др Драгане Бубање под називом "Значај статичког и динамичког модела мерења плантарног притиска у дијагностици дијабетесног стопала" је од великог научног и практичног значаја у смислу увођења детекције тачака високог притиска стопала оболих од дијабетеса у рутинску клиничку праксу, те тиме и адекватну превенцију и лечење дијабетесног стопала.

Др сци. мед. Драгана Бубања, већ дужи низ година, у дијагностици обољења штитасте и параштитасте жлезде, поред клиничког прегледа, користи и ултразвучни преглед.

Члан је Српског лекарског друштва, европског удружења дијабетолога, америчког удружења ендокринолога,српског и европског тироидолошког удружења.

Говори енглески језик и бави се добротворним радом.